De login code staat vermeld in de inleiding van het themaboek.


Ze kunnen zich vaak de naam van hun meester uit de lagere school herinneren, maar weten niet meer wie ze gisteren op de koffie kregen.' Voor wie iemand met dementie verzorgt of in zijn omgeving heeft, klinkt de uitspraak erg herkenbaar. Mensen met dementie vergeten veel. Maar terzelfdertijd lijken sommige dingen in hun geheugen gebeiteld.De schat van je leven neemt je mee in hun belevingswereld. Het biedt je concrete handvaten om hun levensverhaal in het dagelijks leven te verwerven. Hoe lees je hen voor? Waarom is muziek zo belangrijk?


Bekijk hier alvast een voorsmaakje:Koop hier het boek:


De schat van je leven is geschreven voor mantelzorgers, maar is ook zeer bruikbaar voor professionele zorgverleners en vrijwilligers. Het bestaat uit drie aparte boeken die samen een geheel vormen. Het eerste bevat informatie over zorgen voor iemand met dementie en het belang van herinneringen. Het tweede behandelt negen thema's, van 'kindertijd' tot 'beroep en vrije tijd' en 'radio en televisie', en staat vol foto's, gespreksmateriaal en activiteiten om samen aan de slag te gaan. Het derde is een levensboek waarmee je samen het levensverhaal van de persoon met dementie kan optekenen. Deze website geeft je toegang tot honderden foto's, bewegend beeldmateriaal en filmpjes die je zin geven om onmiddellijk aan de slag te gaan. De code vind je op de eerste bladzijde van het themaboek of in het colofon..

De schat van je leven is te koop vanaf 18 november 2015!

“wanneer het verleden weer tot leven komt met gevoelens en ervaringen van toen en het contact met iemand met dementie zich stilaan beperkt tot gewoon aanwezig zijn dan helpt de schat van je leven je de schijnbaar onoverbrugbare diepten met elkaar te verbinden waarbij heden en verleden samen een nieuw verhaal schrijven het verhaal van jou, hem, haar, ... en de schat aan herinneringen die als een kaleidoscoop de realiteit telkens weer anders vorm geeft

De schat van je leven lijkt op de schaduw die je op een krachtige wijze laat zien dat ondanks alles de zon toch nog kan schijnen.
Onuitwisbaar.”

Jurn Verschraegen, directeur Expertisecentrum Dementie Vlaanderen

Een initiatief van Contact Volg de schat van je leven op facebook
 


kennispuntmantelzorg@howest.be